Over de hub

Wie/Wat is de hub?

De innovatiehub Haaksbergen is een samenwerking zeven verschillende bedrijven die dezelfde passie delen: Innovatie. Maar wat is nu precies innovatie? Hoe kunnen hub-bedrijven innoveren? Hoe kan de hub hierin bijdragen? Deze vragen leven bij elk van de zeven bedrijven.

De innovatiehub Haaksbergen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen zeven bedrijven die hun bedrijf d.m.v. innovatie naar een hoger plan willen tillen. De sectoren waarin de hub-bedrijven werkzaam zijn, loopt uiteen van elektronica, autoschade-herstel en verpakkingsdrukwerk tot interieur- en woningbouw. Deze bedrijven helpen niet alleen elkaar ontwikkelen, maar hebben ook de handen ineen geslagen met onderwijsinstellingen. Daarnaast wordt de hub geleid door een hub-manager die een traineeship volgt om zijn/haar talenten te ontplooien. Dit innovatieve platvorm laat bedrijven samenwerken met jong talent die willen ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en welk soort bedrijf kan voorzien in hun talenten.

Waarom willen bedrijven deelnemen aan de hub?

De participerende bedrijven in de innovatiehub doen om de volgende redenen mee:

  • Verschillende bedrijven hebben een brandende vraag omtrent innovatie maar hebben geen tijd/ mankracht om deze vraag te onderzoeken;
  • Bedrijven zitten te lang in dezelfde routine en staan te popelen om de frisse blik van jong talent om het bedrijf eens goed tegen het licht te houden;
  • Zowel de bedrijven als de Gemeente Haaksbergen willen jong talent als studenten en potentiële werknemers enthousiasmeren over de woon- en werkgelegenheid in het prachtige Haaksbergen!

Participerende bedrijven

Hassink | Verpakkingsdrukwerk

Weet jij waar de verpakkingen vandaan komen die je dagelijks tegenkomt tijdens je boodschappen rondje? Wist je dat de kwaliteit en uitstraling van een verpakking voor een groot deel bepaalt of je het product aanschaft of niet? Hassink is gespecialiseerd in deze vraagstukken.

Website

IACT | Industrial Automation

IACT is een software bedrijf dat focust op de industriële automatisering van grote machines en processen. IACT wil oplossingen op maat maken voor de eindgebruiker waarbij flexibiliteit centraal staat en men bestaande en nieuwe technieken wil combineren.

Website


Brunelco | Electronic Innovators

Brunelco ontwikkelt meer dan 30 jaar elektronica op klantspecificatie. Wij innoveren uw bestaand product of creëren samen met u een compleet nieuw product of systeem.

Website


Leferink Office Works | Interieurbouw en kantoormeubelen

Leferink onderscheidt zich door vakmanschap te combineren met duurzaamheid en ethiek. Zo worden oude tafelbladen omgetoverd tot een nieuwe bank en worden de stoffen geleverd door een bedrijf die zich inzet voor vluchtelingen in Nederland. “Mensen staan centraal en moeten de mogelijkheid hebben om prettig te werken” aldus de eigenaar Mark Leferink.

Website


Kormelink | Aannemersbedrijf

Aannemersbedrijf Kormelink is een familiebedrijf met ruim 100 jaar ervaring. Vanuit Rietmolen en Haaksbergen worden projecten ontwikkeld en gerealiseerd in het oosten, midden en westen van het land. Met circa 75 vakspecialisten, bestaande uit een mix van jonge talenten en ervaren professionals, is het bedrijf in staat om haar klanten van initiatiefase tot en met het onderhoud en beheer op een professionele wijze te bedienen.

Website


Schadenet Kraaijvanger | Autoschade-herstel

Dit bedrijf is gericht op de toekomst waarbij de focus niet alleen ligt bij herstel van auto’s van nu, maar ook het herstel van auto’s van de toekomst. Recent is Schadenet begonnen met het opleiding van zijn werknemers om alle capaciteit rondom veranderende autotechniek te benutten.

Website

Texim Europe | Elektronica

Texim Europe is een leverancier van hoogwaardige elektronica componenten aan producenten van professionele apparatuur met name in de Industriële en Medische marktsegmenten.

Website


Innovatiehub Haaksbergen

De innovatiehub Haaksbergen is een samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen. Studenten krijgen de kans om een leuke afstudeeropdracht te voltooien voor een van de zeven bedrijven, of voor meerdere bedrijven tegelijkertijd. Dit zorgt ervoor dat de student zijn/haar netwerk in no-time enorm uitbreidt.

Website